torek, 21. januar 2014

Otroške kuhinje

Domišljijska igra kuharije je univerzalna v vseh pogledih. 
Priljubljena nekoč in danes. 
Priljubljena med fanti in puncami. 
Je ena prvih stvari, ki jo bodo praviloma počeli že majhni otroci, ko bodo pri pripravi hrane posnemali odrasle. 
In tega se dobro zavedajo svetovni proizvajalci igrač. 
Sodobne otroške kuhinje so izdelane tako kot da bi šlo za ta prave kuhinje, prilagojene prav vsakemu okusu (najprej pa okusom mam), le da brez funkcije kuhanja in pečenja.
In na vrhu lestvice glede pestrosti dizajnov in bogate izbire lesenih kuhinj brez dvoma kraljuje ameriški proizvajalec Kidkraft. Kraljuje tudi po naboru prejetih nagrad neodvisnih ocenjevalcev. 
Ampak naredimo tokrat obratno. 
In začnimo s kuhinjo, ki vas, za razliko od prelestne Kidkraftove, ne stane skoraj nič. 
Kuhinja iz kartona



Da bi izdelali kuhinjo iz kartona potrebujete eno veliko kartonsko škatlo, plastične zamaške, kakšno wc rolico, manjši plastični lonček, zavesico. Po škatlo morate seveda v kakšen večji nakupovalni center, ker mi smo že vse razdali:). Priporočljivo je (ne pa nujno), da namesto lepljenja materialov različnih vrst skupaj (za gumbe na štedilniku itd..) uporabite sistem spojk, žagice in tečajev imenovan Makedo. V začetku je morda res za spoznanje dražje kot navaden lepilni trak, a ko boste s tem izdelali še vrsto drugih projektov (primeren je za večkratno uporabo), boste razumeli, zakaj ga priporočamo. Na dolgi rok se izide. 

Med starši so izjemno priljubljene lesene namizne otroške kuhinje. Njihova glavna prednost je, da so majhne in tako primerne za manjša stanovanja in otroške sobice, praviloma že vključujejo vse kuhinjske pripomočke (posode, lopatke za mešanje..),so prenosne (odlična igrača za k babici, na zimske počitnice..). Njihov dizajn pa je primeren tako za fante kot punce. In cena je praviloma všeč tudi babicam. 

NAMIZNA KUHINJA HAPE

 NAMIZNA KUHINJA HAPE


In še slika v živo: 






Če pa se nikakor ne morete upreti estetiki, vonju po lesu, če ljubite pravljico v otroški sobi, potem vam, kako pa drugače, moramo priporočiti katero od Kidkraftovh lesenih otroških kuhinj. 
Otroške kuhinje Kidkraft so izdelane iz lesa, v kombinaciji z vezano ploščo in plastičnimi dodatki. Pripomočki za kuhanje in posoda niso priloženi in jih morate naročiti dodatno. 

Sicer pa so prostorne, odprte in zato primerne za igro večih otrok hkrati. 

Gumbi 'klikajo', ponekod so zvočni in svetlobni efekti in povedano po pravici, manjka samo še to, da bi iz pip zares tekla voda in iz pečice zadišalo. 







Med otroškimi kuhinjami, ki so primerne za manjša stanovanja in manjše otroške sobice velja zaradi njihove majhnosti izpostaviti štiri modele. 

Najprej imamo tukaj otroško kuhinjo Gracie. 
Tehnični podatki:65 cm x 33cm x 94 cm.





In ker smo rekli, da tudi fantje kuhajo, hitro nadaljujmo z manjšo, za stanovanja in majhne sobice primerno kuhinjo v barvah, naklonjenih fantom: Otroški retro štedilnik s pečico sinje modre barve. Zgodba se ponavlja, gumbki klikajo, predali se odpirajo in ne, če v pečico položite še tako slastne muffine, se ne bodo spekli. Če položite tele piškotke, bodo pa preveč pečeni:) Malo za šalo, dimenzije, detajli in video zares: 66cm x 36cm x 68 cm. 



Seveda obstaja Otroški retro štedilnik s pečico še v beli varianti. 
Z istimi funkcijami in dimenzijami. Ker saj veste, bela, je bela. 



In še eden model namenjen tako fantkom kot deklicam: Mala pisana otroška kuhinja Kidkraft z dimenzijami: 60 cm 30cm x 88cm. 
Enostavna za sestavit, namestit, z vsemi funkcijami.. 







Le za spoznanje več prostora bo zasedla otroška kuhinja Moja lesena kuhinja Kidkraft. Všečna bolj deklicam kot fantom in tehničnimi podatki: 61cmx30cmx100cm. V trenutku, ko to berete, razprodana, po koncu počitnic pa znova na zalogi. Še video in detajli. 



Da bi zadovoljiv čimveč okusov, je Kidkraft oblikoval tudi kuhinjo kot je nekoč bila, vendar v sodobni izvedbi: moderna podeželska kuhinja za otroke, manjših dimenzij 80cmx30cmx96cm in svojstvenega značaja. 



In otroško kuhinjo Prairie z dimenzijami 77cmx33cmx95cm. 




Če se boste potikali po knjižnici v Krškem ali obiskali eno boljših picerij v Mariboru potem se boste lahko poigrali v kateri od otroških kuhinj iz linije klasičnih kuhinj za otroke. 
Če omenimo, da se nahaja v prostorih namenjenih javni uporabi, s tem sugeriramo, da zanje potrebujete malo več prostora kot za prve štiri, zgoraj omenjene modele. 
Tehnični podatki: 84cmx34cmx91cm 

Tukaj imamo takole: klasična kuhinja za otroke v beli različici, model, ki se gre rapsodijo v rdečem - klasična rdeča kuhinja za otroke in pa klasika od klasike za punce, klasična otroška lesena kuhinja v roza različici





Da gre za klasične kuhinje priča tudi dejstvo, da imajo telefon. Samo žica mu še manjka. Ampak je pa klasičen, se strinjate? 



In že smo pri največjih modelih lesenih otroških kuhinj, to so otroška kuhinja Delux (107cmx42cmx109cm), kuhinja za otroke z imenom Velika pastelna kuhinja (107cmx42cmx109cm), otroška kuhinja Espresso (109 cm x 45cm x 104 cm) in velika kotna otroška lesena kuhinja (91cmx91cmx92cm). 








Ko temeljito pregledate dimenzije lahko ugotovite, da so kuhinje 'velike' le za otroke in da gre še zmeraj za sprejemljive dimenzije. 
Enaka zgodba glede velikosti se pojavi tudi pri 'velikih' hišicah za punčke. 
Saj boste z nami tudi v prihodnjih objavah, kajne?


Za nakup igrače obiščite trgovino KAKADU
Za telefonsko svetovanje:051-346-955

1 komentar: