četrtek, 5. junij 2014

Gasilci - heroji otrok in odraslih

Gasilci preprosto navdušujejo. 
Otroke zaradi uniforme, prižgane gasilske sirene in utripajočih luč. 
Zaradi plemenitega poslanstva navdušijo starše. 
In prav zato so igrače in oprema z njihovo tematiko prodajni hiti trgovskih polic.  
To se pri nas kaže po tem, da sta otroška domišljijska obleka gasilec ali dežni plašč gasilec več časa razprodana kot na zalogi. Pa pončo-pelerine tudi. 
S škornji gasilec in dežnikom gasilec je podobno. 
Da o prekrasnih in pregrešno dragih otroških gasilskih posteljah - tej recimo ali tej- enojna ali tej-dvojna ne govorimo. Obsedno stanje, vam rečemo. Celo flaške s podobami gasilcev beležijo neverjeten prodajni trend. 








No, pri sestavljankah je zadeva bolj prijazna. 
Ker je Talna sestavljanka Gasilec zapakirana, skrita očem in tako manj opazna, pri nas domuje nekoliko dlje časa kot zgoraj opisani artikli. In to kljub temu, da je naravnost odlična. Vsekakor je njena podoba v živo veliko lepša kot tista v katalogu. Zato si jo poglejmo od blizu. 



Talna sestavljanka preprosto pomeni, da gre za sestavljanko z velikimi kosi, ki jo otroci lahko sestavljajo na tleh. V našem primeru lahko na tleh ostane tudi dlje časa in otroci brez zadržkov hodijo po njej, saj je narejena iz obstojnega materiala. 






Uradno je deklarirana za otroke nad 3.letom starosti. V tem primeru starost pravzaprav bolj ali manj ustreza, saj mlajši otroci zelo težko dojamejo in zajamejo celotno velikost v eno podobo.
Ima 33 kosov. Dimenzije pa ni treba posebej poudarjati, kajne? Preprosto, velika je. 




Seveda lahko tudi s to sestavljanko otroci počnejo tudi druge, nenapisane stvari. Kot je na primer obrisovanje velikih kosov sestavljanke na papirju. 



Ali pa se igrajo, da so sami potniki v velikem gasilskem vozilu. Sestavljanko seveda lahko uporabite tudi za že večkrat omenjeni trening spomina (pred otroka postavite 4 kose, otrok si jih skuša zapomniti, zapre oči, vi en kos skrijete, otrok pove, kateri manjka). 



Imamo pa v naši ponudbi tudi navadne, klasične sestavljanke z gasilci kot je tale recimo. Ali tale


























Tale oživi samo z vami - ročna lutka Gasilec





Tudi tale dobesedno zaživi le z vašo pomočjo - Otroška majčka gasilec. 





Imamo gasilce, ki se skrivajo znotraj posamezne igrače ali paketa igrač. Kot je recimo ta gasilec, v katerega se obleče deček Joey. 








































Ali ta celoten tematski sklop nalepk, namenjen gasilcem.  
Ali gasilski avto na pedala.  






















Ali štampiljka z gasilskim vozilom, ki jo najdete med setom tematskih lesenih štampiljk vozila. 
In zmeraj je tukaj še paket Makedo, sistem spojk, tečajev in žagic, s pomočjo katerih spojite skupaj različne materiale in tako ustvarite gasilski avto. Potrebujete le veliko kartonsko škatlo. 
Kaj slišimo? Da ste to že naredili? Bi želeli fotografije deliti z nami? Če pišete blog, povezan z družinskim življenjem in otroki, se javite na kakadu.blog@gmail.com. Posodili vam bomo vrsto igrač in pripomočkov, primernih za starost vašega otroka. Vi nam vrnete foto-zgodbo in opis vaše izkušnje. In igračo, da jo posodimo naprej. 
Za nakup zgoraj opisanih izdelkov kliknite TRGOVINA TUKAJ.
Za nasvet pokličite  051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar