petek, 16. maj 2014

Nalepke

Nalepke spadajo - podobno kot štampiljke (o katerih je bilo govora v eni od prejšnjih objav) med tiste ustvarjalne igrače, s katerimi imajo več dela mame kot otroci. 



Povedano ponovno: Če se otrok z njimi igra pol ure, jih bo mama z njej ljubega pohištva, sten in še česa drgnila eno uro. 



Ampak s tem je tako samo v primeru, kadar jih vzamete kot igračo 'za zamotit'. 
Kadar jih vzamete kot pripomoček za ustvarjanje, takrat je zgodba povsem drugačna.



Med daleč najbolj hvaležnimi in tudi najbolje prodajanimi so Tematski bloki z nalepkami, ki so namenjene tudi ponovni uporabi. Posamezna nalepka ima namreč namagneteno hrbtno stran (in ne lepila kot pri klasičnih nalepkah), ki omogoča, da jo otrok pritrdi na gladko površino in jo potem ponovno odlepi in namesti kam drugam. 






V osnovni imajo tematski bloki že priložene grafične predloge, ki so namenjene lepljenju teh nalepk. Otrok z lepljenjem ustvarja zgodbo oziroma okolje (primer kmetija, tropski deževni gozd, morje..). 



Prej. 


In potem. 


Od blizu. 



Tematskih blokov je več vrst. Za punčke. V roza.


Ob pripovedovanju zgodbe lahko otroka spodbujate, da poimenuje posamezne živali (morda boste pri morskih živalih manjšo enciklopedijo potrebovali tudi vi, pri dinozavrih pa zagotovo:). 
Posamezne elemente lahko tudi preštejete. Razdelite po posameznih kategorijah.
Se pa tematski bloki s prestavljivimi nalepkami več kot odlično obnesejo tudi na poti, saj otroci nalepke med vožnjo lahko nizajo na okensko šipo. 



Drugi sklop nalepk so klasične nalepke, ki jih otroci lepijo na podlago (niso prestavljive). So pa odlične za ustvarjanje zgodb. Vsa ponudba tukaj.  


Tem velikim blokom (cca 60cm x 40cm) niso priložene nikakršne grafične predloge ali listi, kamor bi otroci nalepke lepili. Vsebujejo le ogromno količino (več kot 700) velikih in lepo oblikovanih nalepk. 
Tematsko so razdeljeni po (spet) fantkom ljubih kategorijah (vozila, dinozavri, vesoljci, živali..) 





In deklicam ljubih kategorijah (princeske, konji, živali, nakit..). Nalepke so, za razliko od množice tistih, ki jih sicer lahko najdete na tržišču, velike in bleščeče in z jasnimi podobami predmetov. 



Idej, kaj storiti z njimi, da ne bodo ena od 'nebodigatreba' igrač je pravzaprav malo morje. 

Najprej je tukaj spet ustvarjanje zgodbe. V vsakem primeru priporočamo, da dokupite kakšen zvezek (brezčrten in črtasti). In potem skupaj z otrokom ustvarjate zgodbo. Lahko narišete okolje in vanj umeščate nalepke. Lahko ustvarite zgodbo s slišicami (otrok vstavlja nalepke). Pri vsem zgoraj naštetem bo otrok pomembno krepil svojo domišljijo. In razvijal besedni zaklad. V primeru nalepk s črkami, lahko iščete (lepite) pare - velike in male črke, medsebojno kombinirate slikovne nalepke in nalepke s črkami (poiščete črko A in pod njo lepite nalepke predmetov in živali, ki se začnejo s črko A). 



Brez dvoma je nekaj posebnega sklop nalepk v Bloku Meniji in obroki. 
Še zlasti bo ta tematski sklop nalepk všeč malim kuharjem , ki se že sicer radi igrajo kuharijo. 
Pripravijo si lahko zajtrk, večerjo, kosilo, se malo pregrešijo pri pripravi rojstnodnevne pojedine itd..Ko so vsi meniji polepljeni, lahko jedi izrežete in z igro nadaljujete izven nalepk. Ali grafične predloge same položite na pladenj. 










Za nakup igrače obiščite trgovino KAKADU
Za telefonsko svetovanje:  051-346-955

Pišete blog, povezan z družino in otroki? Javite se nam na kakadu.blog@gmail.com. V stilu blagovne menjave boste prejeli vrsto igrač primernih starosti vašega otroka. Vi nam vrnete foto-zgodbo in vaše izkušnje z igračo. In igračo, da jo posodimo naprej:) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar