sreda, 30. julij 2014

Otroški kovčki Trunki

Če ne drugače, se boste z otroškimi potovalnimi kovčki Trunki prvič seznanili na letališču. To so tisti kovčki za otroke, na katerih se bodo mali potniki mimo vas poganjali sem ter tja. Ali pa jih bo na njih vlekel eden od staršev. Ali pa bodo na njih preprosto sedeli. Medtem ko bo vaš tožil, da ga bolijo noge:) In bržkone bodo tisti s Trunki kovčki tuje govoreči otroci. Ki jih dobro poznajo že slabih sedem let, odkar so se prvič pojavili na svetovnem tržišču. Od takrat so jih v 97 državah po svetu prodali več kot 1,8 milijonov. 

Pa si jih poglejmo od blizu. 
Tisto, kar kovčke za otroke Trunki loči od ostalih otroških kovčkov je, da je to kovček, na katerem se lahko otrok poganja. Gre torej za otroški kovček -  poganjalec. Nosilnost, ki jo kovček prenese je 50 kg, kar v praksi pomeni, da bo kovček brez težav peljal tudi marsikaterega šolarja. Uradna oznaka kovček umešča med igrače 3+.
Kovček ima v namen prevažanja za to posebej oblikovane ročaje (rogove - ušesa živali) in stabilna kolesa. 



Seveda ne moremo mimo očarljivih, za otroke privlačnih podob, v katere so otroški kovčki Trunki odeti. Tako je na razpolago široka paleta podob- od tigra, kravice, pikapolonice, dinozavra, pa vse do gasilca in čebelice.



Uradno imajo kovčki za otroke Trunki prostornino 18 litrov. 
Kaj to pomeni v praksi? 
Nekako takole zgleda: 



Če gre noter 'ta velika' baterija Melissa&Doug, potem nekaj prostora že mora biti, kajne:)
Preverjeno gre noter precej. Otroški kovček Trunki je po vzoru za odrasle razdeljen na predale. Kljub temu, da gre vanj marsikaj, pa to ne pomeni, da starši ne vzamejo s seboj velike družinske popotne torbe, v katero bodo spakirali rezervna oblačila:) 
Prednost Trunki kovčkov je tudi, da se deklarirajo kot ročna prtljaga na letalu, kar pomeni, da jih otroci lahko vzamejo s seboj. 

S stališča varnosti je pomemben element zaščita iz gume, ki onemogoča, da bi si otrok pri zapiranju preščipnil prste. In varnostno zaponko. 





Stabilizatorji onemogočajo, da bi se otroci pri poganjanju s kovčki prevrnili. Trunkijim je dodan tudi pas za vlečenje ali nošenje (starši si ga oprtajo čez ramo), poseben potni list s podatki. 



In otroški kovčki Trunki niso uporabni le na potovanjih. Če pod seboj nimate ('preobčutljivih') sosedov, potem bodo otroci z velikim veseljem sedli na kovček in po stanovanju po omarah razvažali suho perilo ali z njim pospravljali svoje igrače po sobi. 

Pravzaprav je Trunki razvil celo posebne škatle za igrače - poganjalce, ki so namenjene prav razvažanju in pospravljanju sobe. Pa tudi posebne potovalne blazine Trunki. Da vodotesnih nahrbtnikov Paddlepak sploh ne omenjamo.  
Več o njih v eni prihodnjih objav. Saj boste z nami, kajne? 

Za naročilo otroških kovčkov Trunki kontaktirajte Otroško trgovino Kakadu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar