petek, 18. julij 2014

Plavut morskega psa - kako naučiti otroka plavati

V poplavi plavalnih tečajev, ki otroka spremljajo tako rekoč že od dojenčka dalje, dandanes večina otrok splava že pred vstopom v šolo. Med vrhunskimi plavalnimi pripomočki, ki pomembno pripomorejo k učenju plavanja doma in utrjevanje plavanja po tečajih, pa se brez nadaljnega uvršča plavut morskega psa. 




Plavut morskega psa je plavalni pripomoček za otroke, ki tehtajo med 15 in 30 kg, se pravi za starost 3-6 let. Seveda so možna odstopanja, zlasti navzgor. 

Plavut morskega psa na otroka pritrditmo z ježki (velcro trakovi) čez prsni koš. 
Kar je odločilnega pomena je, da  ima otrok povsem proste roke. 
Otroku plavutka ' ne daje potuhe', saj mora spretno zamahovati tako s sprednjimi kot zadnjimi nogami, da se otrok obdrži nad gladino. Iz tega razloga plavut morskega psa ni primerna za mlajše otroke, ki še ne znajo zamahovati, saj jih ne bo avtomatsko držala nad gladino vode. Idealna je za otroke, ki so 'na meji', da splavajo. 








































Plavut morskega psa je lahka, ni je treba napihovati znova in znova, je priročna za prenašanje in je na voljo v različnih barvah. Nezanemarljiva pa tudi ni njena atraktivna oblika. 




Tukaj je utrinek s poletnega plavalnega tečaja: 


Plavut morskega psa Swimfin lahko kupite v Otroški trgovini Kakadu. Za informacije in svetovanje pokličite 051-415-585.  
Če pa pišete blog, povezan z družinskim življenjem in otroci, se nam javite na kakadu.blog@gmail.com. Plavutko si lahko brezplačno izposodite za testiranje, vrnete pa nam opis svoje izkušnje z njo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar