četrtek, 20. marec 2014

Micro skiro - skiro z dvema kolesoma spredaj

Za nepoznavalce, med katere smo spadali tudi sami, je otroški skiro pač skiro - prevozno sredstvo na dveh kolesih z malo nostalgije in obilico vetra v laseh, ki težko konkurira kolesu. 
Potem so nas proizvajalci tekom let na mednarodnih sejmih podučili, da med skiroji vendarle obstajajo pomembne razlike. In da niso kar tako. 
Ko pa je luč sveta na svetovnem tržišču ugledal švicarski produkt Micro skiro, v katerega so se zaljubili naši lastni otroci, smo skiroje vzeli zares. 
Tako zelo zares, da smo jih brez nadaljnega vključili v naš prodajni program. 
In to ne katerekoli skiroje, ampak skiroje Micro - skiroje z dvema kolesoma spredaj. 
V čem je trik otroških skirojev Micro razkrivamo v današnjem FOTO - PREGLEDU. 


Že na prvi pogled je otroški skiro Micro malo drugačen. Ima dve kolesi spredaj in eno zadaj. Če bi bil tak skiro namenjen samo majhnim otrokom, bi pomen dveh koles razumeli takoj-večja stabilnost. Vendar je skiro Micro namenjen vse tja do 12. leta. V čem je torej ideja? 




Tri kolesa brez dvoma omogočajo večjo stabilnost. In dve kolesi spredaj omogočata bistveno večjo stabilnost kot če bi skiro imel dve kolesi zadaj (ja, tisti so zares za malčke:). In k večji stabilnosti pomembno pripomore tudi nizko stojišče.



Da je stabilnost za otroške skiroje Micro posebnega pomena je razlog tudi v načinu zavijanja. Otrok pri uporabi otroškega skiroja Micro ne zavija na klasičen način (z obračanjem krmila) temveč z nagibom krmila in telesa v levo in desno stran. In prav način zavijanja pomembno pripomore k spodbujanju ravnotežja pri otroku. Nezmožnost zavijanja krmila je element, ki zmanjša trke skiroja z gležnjem. Povedano drugače - ko otrok dvigne skiro na pločnik, se krmilo in deska ne zasučeta (in nehote udarita otroka po gležnju), ampak sta na mestu. Naslednja praktična razlika z ostalimi skiroji je hitra snemljivost ročaja.V praksi to pomeni z eno potezo (klik) in skiro je razstavljen in tako ga lahko bodisi spravite v malo večji nahrbtnik ali pod voziček, kadar je v igri več otrok. In v nahrbtnik ga ne bi mogli spraviti, če ne bil bil skiro lahek. Za primerjavo, skiro Micro namenjen otrokom v starosti 3 - 5 let tehta 1, 5 kg, skiro Micro Maxi, namenjen otrokom v starosti 6 - 12 let tehta 2,5 kg. Ker ima skiro T-obliko krmila tudi omogoča, da otroci na njem prevažajo manjše torbice. In te na svojem mestu ostanejo tudi, ko skiro parkiramo in ustavimo. V praksi T krmilo omogoča tudi, da otroka z njim peljemo mi. Lahko bi šli celo tako daleč, da bi nanj navezali vrv in otroka z njim vlekli. 

To, da jih imajo otroci zares radi, smo prihranili za zaključek. Kajti otroci jih takoj vzljubijo. Da osvojijo malo drugačen način zavijanja potrebujejo eno popoldne. In potem ste samo še na vrsti vi, da jih pravilno podučite o varnosti in pravilih vožnje po različnih poteh z obvezno zaščitno opremo. No, najprej pa je treba skiro kupiti ali dobiti v dar. Konec sezone je in nam je ostal samo še tale, ki je na voljo po akcijski ceni: 

NASVET: 051-346-955


Ni komentarjev:

Objavite komentar