sreda, 9. april 2014

Klasične lesene igrače 1- Lesena igrača Lesen vlak s kockami

Če boste leseno igračo-lesen vlak s kockami pokazali babici, obstaja velika verjetnost, da bo nostalgično odreagirala nekako takole: 'Prav takšnega smo imeli mi, v naših časih. In ker je lesena igrača-lesen vlak s kockami ena najbolj tipičnih klasičnih lesenih igrač, prav lesen vlak odpira serijo objav z naslovom Klasične lesene igrače.  



Pa si leseno igračo Vlak s kockami oglejmo malo bližje. 
Igračo sestavlja lokomotiva in dva vagona ter 15 lahko oprijemljivih lesenih kock, ki predstavljajo tovor na vlaku. Igrača je uradno namenjena otrokom od starosti 2 let dalje in je varna tudi za mlajše otroke (nima opozoril za majhne delce, magnete ali drugih prepovedi). 



Zlaganje lesenih kock na vlak in iz njega je odličen trening za razvoj fine motorike pri otroku. Ker se vagoni odključijo, omogočajo otroku, da se igra z lesenim vlakcem kot celoto ali z vsakim posameznim delom (možnost igre večih otrok hkrati). 



Mlajši bodo navdušeni, če boste sprednjo lokomotivo privezali na vrvico in bodo vlakec vlekli za seboj in bo leen vlakec prevzel funkcijo vlečne igračeSeveda pa lahko tovor, ki so lesene kocke, otroci poljubno zlagajo, z njimi gradijo, jih razvrščajo. 



Z malo vaše iznajdljivosti, pa lesena igrača lesen vlak ni samo lesen vlak, ampak še kaj drugega. Tako lahko z njegovo pomočjo z otrokom vadite štetje. Prosite ga, da zloži vse kocke iz vlaka in jih prešteje. Nato naj jih razrvsti v skupine glede na barvo. Nato skupaj z otrokom preštejte tudi kocke znotraj posamezne barvne skupine. Otrok lahko prešteje število koles na vlaku. Otroka seznanite z obliko koles (krog), če z njo še ni seznanjen. Prav tako skupaj preučita posamezne oblike lesenih kock. Z otrokom aktivnosti ponavljajte tako dolgo dokler jih ne obvlada samostojno. 



Z otrokom lahko vadite tudi vzorčenje. V vrsto v določenem zaporedju postavite lesene kocke različnih barv (rumena, zelena, rdeča), otrok pa naj zaporedje ponavlja. Vzorčite lahko tudi z oblikami. In ena nam najljubših aktivnostih - utrjevanje spomina. Pred otroka položite poljubno število lesenih kock (težavnost prilagodite starosti), otrok naj si jih skuša zapomniti in nato naj zapre oči. Vi eno od kock skrijte, otrok pa naj ugotovi, katera kocka manjka. 



Katera igrača pa vam pride na misel ob omembi zveze klasične lesene igrače? Bodite z nami tudi v prihodnje, prav gotovo bomo pod foto-pregled vzeli tudi njo. 
NAKUP TRGOVINA KAKADU
SVETOVANJE: 051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar