torek, 1. april 2014

Makedo - ustvarjanje otroški igrač 'po meri'

Čeravno se 'MAKEDO' sliši nekoliko trdo in tuje, kar nekako japonsko, pa se za tem pojmom skrivajo malodane že genialni, vsekakor pa izjemno praktični, prilagodljivi, vsestranski kompleti avstralskega izvora s pravzaprav zelo preprostim angleškim poimenovanjem: 'make' and 'do' - makedo torej. Pa si od bližje poglejmo ustvarjalne pripomočke MAKEDO s katerimi lahko ustvarite prav vsako otroško igračo doma ali večji skupini otrok (vrtcu/šoli/delavnici). 





Osnova setov Makedo je orodje. 
Gre za plastične spojke, tečaje in žagice, s katerimi povezujemo/spenjamo različne vrste materialov (karton, plastika, tkanine...) in oblikujemo nove izdelke. Povedano drugače - ti za otroke povsem varni pripomočki, ki jih lahko uporabljamo znova in znova, nadomestijo salotejpe, žebljičke in rešijo problem spajanja različnih materialov med seboj (karton in plastika recimo). Njihova največja prednost je, da so namenjeni večkratni uporabi. 

To je žagica z luknjačem na drugi strani: 
































































To je spojka.

To so tečaji, ki se lahko gibljivi ali v 'zaskočenem' položaju. 





Takole se zadeve spojijo: 




VIDEO: 



In to so kreacije, ki so jih izdelali otroci in starši s pomočjo makedo po svetu 
(foto: mymakedo.com): 







Kompleti Makedo so na voljo v številnih različicah. 
Najprej imamo tukaj sete za prosto igro ali 'free play' - od najmanjšega do največjega (šolskega seta, namenjenega skupinam na delavnicah do 30 uporabnikov). Paketi se med seboj razlikujejo glede na število spojk, tečajev in žagic. 
Potem so tukaj seti poišči in ustvari - 'find&make' - seti. So tematsko zasnovani (izdelaj hišico za punčke, izdelaj avto, trgovino, otroško hiško...). 
Kartonsko škatlo in druge materiale poiščete sami, navodila in pripomočki so zapakirani v posameznem setu. 

Najnovejša linija izdelkov iz družine Makedo pa so seti 'Box Props'. 



Zasnovani so tematsko, z njimi pa spreminjamo kartonske škatle v kužke, prevozna sredstva, obraze, pošasti, robote.  Tukaj nimamo opravit s 3 različnimi orodje, temveč le z enimi posebnim nosilcem - luknjačem. 






Vanj se potem vložijo že priloženi deli (ušesa, kolesa, krila...) 


















Če ste pravkar dobili idejo, kaj bi lahko izdelali iz prav tiste kartonske škatle, ki že ves teden čaka na odvoz smeti, le hitro ponjo.

Potem pa KLIK KLIK v našo trgovino po izbrani set: TRGOVINA KAKADU. 
ZA NASVET pokličite 051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar