ponedeljek, 7. april 2014

Otroško tolkalo s ksilofonom HAPE

Pri nakupu tako imenovanih glasbenih igrač kot daril morate včasih imeti srečo. 
Najprej, da izberete igračo, ki bo dejansko proizvajala kolikor toliko pravim tonom podobne zvoke. In drugo, da bodo starši obdarovanca nad glasnostjo igrače navdušeni. 
Otroci bodo nad glasbeno igračo navdušeni skoraj brez izjeme.In ena boljših lesenih didaktičnih igrač, pri kateri težko zgrešite glede na zgoraj opisane kriterije je Leseno tolkalo s ksilofonom proizvajalca Hape.  




V marketinškem jeziku lahko rečemo, da gre za dve igrači v eni. Čeravno je idej za igro s setom neskončna množica. Mi si jih od blizu poglejmo le nekaj.  
Leseno tolkalo s ksilofonom je najprej tolkalo s kroglicami, ki je primerno za otroke od 2 leta dalje. Igrača nima opozoril za majhne delce, nima magnetnih delcev, kar pomeni, da jo v praksi lahko kupite tudi leto in pol staremu otroku in potem igrača raste skupaj z otrokom. Osnovna sestavina vsakega lesenega otroškega tolkala za zabijanje kroglic je leseno kladivce, s katerim otrok potolče po kroglici in se le ta zvali skozi lukno in ven.






































Lesene krogle so različnih barv, kar vam omogoča, da z otrokom med igro mimogrede utrjujeta ali spoznavata barve. Tako lahko otroka spodbujate, da najprej potolče rdečo kroglo, nato modro..Otrok ob zabijanju krogel pomembno krepi tudi fino-motorične spretnosti in razvija koordinacijo roka-oko. Krogle lahko seveda tudi preštejete in tako spoznavate prva števila. 
S kroglami lahko tudi utrjujeta spomin - tri krogle položite pred otroka, otrok zapre oči, vi eno skrijete in otrok skuša ugotoviti, katera krogla manjka.  Ko se bo krogla skotalila skozi lukno, bo pristala na ksilofonu. 



In to je eden redkih ksilofonov, katerega zvok vam bo zagotovo všeč. In všeč bo otroku. Tako zelo, da bi on potem želel samo še poslušati ta zvok in nič drugega. In potem elegantno vzamete lesen ksilofon iz igrače. 





In otrok igra na ksilofon. 



Poleg prvih korakov v svetu glasbe, imate pred seboj spet pestro paleto barv in zvokov. 
Ko se otrok dodobra spozna s ksilofonom, lahko naredite preskus. Otrok zapre oči, vi pa potolčite po eni ploščici ksilofona in otroka prosite, naj ugotovi, po kateri ste potolki. 
In tako naprej. 
Še zvočni insert: http://www.youtube.com/watch?v=FDoIIg--P9w

Igračo Leseno tolkalo s ksilofonom lahko kupite v spletni trgovini DIDAKTIČNE IGRAČE s klikom TUKAJ TRGOVINA.  
Telefonske informacije in naročanje 051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar