ponedeljek, 7. april 2014

Magnetne igrače - Obleči fantka

Redke so igrače, ki jih lahko uporabite na toliko različnih načinov kot to velja za leseno magnetno igračo Obleči fantka. V osnovi gre za sodobno izpeljanko lesene papirnate lutke, ki ji otroci nadenejo papirnata oblačila. Le da je papir zamenjal les, preobleke pa se na lutko ne pritrdijo s papirnatim trakcem temveč z magnetom. Sodoba različica je zato bolj obstojna.  



Lesen deček, ki ima priložen lesen podstavek, na katerem stoji, je navihan fantič, ki si vsak dan želi postati kaj drugega. V svoji omari ima zato preobleke s pomočjo katerih se prelevi v 6 svojih najljubših junakov. Njegova garderoba vključuje 26 magnetnih kosov. 



In tako je lesen deček enkrat policaj:  



 Drugič postane gradbeni delavec uspešnega slovenskega gradbenega podjetja (domišljijska igra nima meja:) 



 Ko seveda spozna realne razmere v državi, pokliče Supermana na pomoč, da propadle gradbene posle reši: 





In ko tudi superman dvigne roke nad vso situacijo, se odloči za skok v preteklost, v življenje, kot je nekoč bilo.  



Šalo na stran, preoblačenje dečka je eden od možnih načinov igre. Fantku lahko skupaj z vašo pomočjo izdelate oblačilo po meri. Če vam je bolj kot gasilec v rumenem, všeč gasilec v rdečem, magnetni kos oblačila prerišete na papir, otrok ga poljubno pobarva, izreže in z malo ustvarjalnosti ga prilepite na že obstoječe oblačilo. 





































Z igračo lahko tudi utrjujete spomin. Zdaj že veste, kako to gre, kajne? Trening na hitro: pred otroka položite določeno število magnetnih kosov oblačil. Otrok si jih skuša zapomniti in zapre oči. 


Vi enega od kosov skrijete. Ko otrok odpre oči poskuša ugotoviti, kateri kos manjka. Vi veste? 


Z oblačili lahko vadite štetje (z otrokom jih skupaj preštejete) in osnovne matematične zakonitosti (če imamo dva kosa oblačil in jima dodamo še enega, koliko oblačil imamo skupaj?). Ker so oblačila magnetna, lahko slednjo lastnost izkoristite za spoznavanje lastnosti magnetov. Povedano drugače - otrok določen kos oblačila pritrdi na hladilnik, kjer se prime. Na podoben način po stanovanju razišče površine, na katerih se magnetni kosi držijo in na katerih se ne držijo. 




Če imate doma še kakšno od magnetnih igrač, ju lahko medsebojno poljubno kombinirate. 
Smo vas navdušili? 
Bodite z nami tudi v kateri od prihodnjih objav, ko bomo pod foto-pregled vzeli magnetno sestavljanko vozila. 
Medtem pa:  
Igračo lahko kupite tukaj V SPLETNI TRGOVINI 
za NASVET lahko pokličete 051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar