nedelja, 20. april 2014

Narava je sijajna učiteljica!

Malo je mesecev, ki ponujajo toliko aktivnosti za otroke v naravi, kot prav pomladni meseci. Za začetek bo dovolj, da se v sredini meseca aprila skupaj z otroki odpravite do najbližjega ribnika. Žabje svatbe so končane in če so bile uspešne, so ribniki in mlake  v tem času prepolni paglavcev. 





Na malo raziskovalno odpravo je fino vzeti steklen kozarec za vlaganje. Če pa imate še Lonček s povečevalom, ste lahko že pravi profesionalci. Na prodaj v Otroški trgovini Kakadu 051-346-955. 

Lonček za opazovanje s povečevalom


Seveda pa niso le ribniki polni življenja. Naravo razganja na vseh koncih. S sprehoda na bližnji travnik ali gozd se vrnite s šopkom prvih spomladanskih rož in jih shranite. Povedano drugače - izdelajte Herbarij. Na prodaj: Otroška trgovina Kakadu. 



Toplo priporočamo predhoden obisk knjižnice, v kateri si morda izposodite katero od knjig za spoznavanje rastlin. Tale vam sicer ne bo delala težav, s prepoznavanjem pljučnika, podlesne vetrnice, jetrnika pa že utegnete imeti težave. 


In nenazadnje, včasih ste lahko tudi malo lumpasti, kajne? Na sončen dan vzemite povečevalno steklo in otrokom pokažite, kako se zaneti ogenj:) Saj se še spomnite..

Očarljiva, nenevarna in otrokom všečna povečevalna stekla v podobi kače in rože najdete v Otroški trgovini Kakadu/051-346-955. 












Pa tudi sicer so povečevalna stekla sila imenitna zadeva! Na deževno aprilsko soboto izbrskajte kakšno od revij Cicidoja/Cicibana in se preskusite v igrici Skrito v skliki (Škrat Zguba in kameleon) - v pisani sliki iščete 'skrite' predmete. In s povečevalnim steklom je to kakopam enostavneje in bolj zabavno! 





Omenjene raziskovalne pripomočke lahko kupite v Otroški Trgovini Kakadu
Telefonske informacije: 051-346-955

Ni komentarjev:

Objavite komentar